• xaviergluque

Quan els Reis portaven un camp nou

Actualizado: 6 ene 2019

Una de les tradicions perdudes del Barça era el partit amistós del dia de Nadal. Però el tema d'avui és un altre, perqué pels volts de Nadal de 1955 va néixer la revista Barça, dedicada als socis i seguidors del club blaugrana. Aquí trobareu la primera portada i curiositats d'aquella publicació que durant molts anys va acompanyar, setmanalment, la vida dels barcelonistes.


Setmanari Barça, número 1

La portada del primer exemplar és extraordinària. Hi apareixen dos fills d'en Kubala, dues filles d'en Seguer i un fill d'en Segarra en una visita a la tradicional fira de Santa Llúcia. Us imagineu una imatge similar avui dia? (Foto: JA Sáenz Guerrero)

Del primer exemplar de Barça, per fer-nos una idea, podem destacar també l'obligada salutació a Franco, inevitable en aquells temps. El veiem en una imatge al costat del president Miró-Sans. Trobareu aquí també que hi havia una curiosa secció de notícies pensades per a les dones, amb el to de l'època, evidentment. I un anunci ben curiós de calçotets, a tota pàgina. Finalment, una imatge amb un acudit, del gran Peñarroya, i la publicitat d'una de les pel·lícules que s'estrenaven aquells dies de finals de 1955.En el número 2, que correspon al 30 de desembre de 1955, trobem la figura del Manuel Torres, l'encarregat del camp de Les Corts, amb el seu nét en braços. Conegut popularment com "l'avi Torres", durant més de mig segle va ser el conserge dels camps del carrer Indústria i del camp de Les Corts. Va servir al Barça des del 1912 fins al 1964. La pipa, l'escut del club a la jaqueta, la gorra de plat, la grada del camp al fons... Són imatges impagables que val la pena recordar. (Foto: JA Sáenz Guerrero)

La portada del número 3 té també un valor històric excepcional. L'exemplar és del 6 de gener del 1956 i hi podem veure els Reis Mags. I què podien portar els Reis als barcelonistes? És de calaix, el Camp Nou, l'esperada nova llar dels seguidors del Barça, que es farà realitat el setembre de 1957. Un cop més, la fotografia és de Sáenz Guerrero.


Arribem ja al quart número de Barça. I aquí cal treure's el barret definitivament. Quina gran fotografia. Hi veiem en César Rodríguez, que llavors ja tenia 35 anys i havia deixat el club, però apareix amb mirada enyoradissa a la grada de Les Corts, on va debutar l'any 1939. Potser està recordant les seves tardes de glòria en aquesta gespa? De ben segur que sí. Podem veure-hi també amb claredat com eren les cadires de tribuna de Les Corts, un altre detall magnífic! Fotografia de Sáenz Guerrero igualment.I finalment, la portada del cinquè número de Barça. En aquesta ocasió el protagonista és en Juanito Segarra, en una imatge on podem veure'l jugant a ping-pong. Porta el xandall del club, amb un gran escut al pit. Les pales són de ben baixa qualitat, com era habitual llavors. Sáenz Guerrero ens acaba d'oferir cinc fotografies de portada de tons ben diversos però totes de gran valor històric.

77 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo